رئیس شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه علوم کشاورزی گرگان از جمعآوری آبهای سطحی حاصل از بارندگی در مخازن زیرزمینی و استفاده از آنها جهت آبیاری فضای سبز و شبکه آبیاری دانشگاه خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دکتر علی نجفینژاد در نشست همکاریهای مشترک میان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و شهرداری گرگان که به میزبانی این دانشگاه برگزار شد با یادآوری قدمت و تجربه شصتودوساله این دانشگاه در زمینههای مختلف گفت: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برای خدمترسانی بهتر به شهروندان گرگانی، تمام تلاش خود را انجام داده و میدهد تا نقش دانشگاهیان در جامعه پررنگتر و تأثیرگذارتر شود.
دکتر نجفینژاد در خصوص برخی از اقدامات دانشگاه بهویژه، جمعآوری آب باران در سطح دانشگاه گفت: خوشبختانه با جمعآوری آب باران و اجرای طرح مدیریت سبز در دانشگاه، از آب شهری، در سالجاری برای آبیاری فضای سبز دانشگاه استفاده نکردهایم.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه قرار است برای روشنایی فضای سبز محوطه باغ بوتانیک از سلولهای خورشیدی استفاده شود در حال حاضر در حال انجام زیرساختهای لازم برای این پروژه هستیم.
دکتر نجفینژاد با اشاره به پروژه سردرب دانشگاه اذعان کرد: این پروژه بهعنوان نماد زیبای ورودی شهر گرگان با پیشرفت فیزیکی خوبی در حال اجرا میباشد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بیان کرد: امیدواریم با حمایت شهرداری گرگان درخصوص اصلاح پیادهرو و یا پیادهروسازی جدید در محوطه سردرب و درنظر گرفتن محیط ابتدایی شهر و رویکرد علمی و آموزشی دانشگاه بتوانیم، یک نمای زیبا از شهر گرگان به وجود بیاوریم.
وی در خصوص فعالیتهای علمی دانشگاه و نقش آن در توسعه شهر گرگان افزود: برگزاری همایشهای علمی داخلی و بینالمللی، جذب دانشجویان خارجی، استقرار مرکز تحقیقات مشترک با آکادمی علوم چین، حضور بیش از ۳۰۰۰ دانشجوی غیرگلستانی در این دانشگاه، برگزاری رویدادهای علمی، ورزشی و دانشجویی، تولید سالانه ۱۵۰ رساله دکتری و ۵۰۰ تز (پایاننامه) کارشناسی ارشد و برگزاری آزمونهای مختلف در سال، ازجمله فرصتهایی است که این دانشگاه برای شناخته شدن شهر گرگان در سطح ملی و بینالمللی از آن بهره میبرد.
وی اظهار کرد: فضاهای دانشگاه بهخصوص در سایت مرکزی در نگاه پدافند غیرعامل نیز میتواند به شهر گرگان در مواقع بحرانی و اضطراری کمک قابلتوجه نماید، زیرا چنین محوطهها و فضاهای سبز در شهر گرگان، انگشتشمار هستند.
دکتر نجفینژاد درخصوص توسعه شهری گرگان به ارائه پیشنهاداتی پرداخت و گفت: تدوین طرح گرگان ۱۴۰۵ با مشارکت همه شهروندان، توسعه جنگلهای تپه هزار پیچ (فاز اول ۴۰ هکتار)، طرح جمعآوری پسماند از مبدأ به همراه آموزش و فرهنگسازی، نصب سطلهای پسماند تفکیکی در سطح شهر گرگان، ایجاد ایستگاه دریافت پسماند در نهارخوران، استفاده از ظرفیت رسالههای دانشجویان مقاطع تحصیلی دکتری و کارشناسی ارشد جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری با حمایت شهرداری گرگان جهت کاربردی شدن آنها، ازجمله مواردی است میتوان با کمک دانشگاه و شهرداری و همراهی سایر دستگاهها آنها را انجام داد.
وی اظهار امیدواری کرد شهر گرگان با انجام این موارد بهعنوان یک الگو در میان شهرهای کشور شناخته شود.
دکتر نجفینژاد خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان آمادگی دارد در راستای اجرای این پیشنهادات و حل برخی مسائل شهری مانند موضوعات زیست محیط شهری، تفکیک پسماند، جمعآوری آب باران به شهرداری گرگان، یاری برساند.
در حاشیه این نشست، تفاهمنامه همکاری مشترک میان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به نمایندگی دکتر نجفینژاد رئیس دانشگاه و شهرداری گرگان به نمایندگی دکتر دادبود شهردار، باهدف ساماندهی همکاریهای مشترک به امضاء رسید.
برگزاری نشستهای علمی، سمینارها و کارگاههای مشترک، هدایت و حمایت از تحقیقات دانشجویی در جهت همسو کردن موضوع آنها با نیازها و اولویتهای تحقیقاتی از دیگر اهداف امضای این تفاهمنامه بودند.
از مفاد این تفاهمنامه که جزء تعهد دانشگاه است میتوان به، همکاری با شهرداری جهت انجام تحقیقات کاربردی توسط اعضای هیئتعلمی دانشگاه و در قالب پروژه تحقیقاتی، پایاننامه و یا رساله دکتری در چارچوب قوانین و مقررات دانشگاه، انجام مطالعات و طرحهای توسعه شهری بلندمدت و کوتاهمدت مطابق با پتانسیلهای موجود موردتوافق طرفین، فراهم نمودن امکان استفاده از کارگاهها، آزمایشگاهها و امکانات دانشگاه در اجرای طرحهای مطالعاتی و تحقیقاتی مشترک در چارچوب ضوابط و هماهنگیهای موردنیاز، فراهم کردن امکان حضور کارشناسان شهرداری در کارگروهها و کمیتههای کلینیک مادر تخصصی و دورههای آموزشی مرتبط برابر مقررات دانشگاه، برقراری امکان استفاده کارشناسان نخبه مورد تأیید شهرداری از کتابخانه، سایت کامپیوتر و سایر امکانات آزمایشگاهی دانشگاه مرتبط با اهداف تفاهمنامه اشاره کرد.
راهاندازی هسته فناور در دانشگاه بهمنظور ایجاد درگاه پژوهشهای علمی و اجرایی بدون تعهد مالی بر اساس ضوابط و مقررات دانشگاه، معرفی نماینده مستقر در مرکز رشد بهمنظور انجام امور تخصصی و اداری موردنیاز موردتوافق طرفین، فراهم نمودن امکان بازدیدهای علمی و اجرای طرحهای تحقیقاتی و مطالعاتی برای اعضای هیئتعلمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ازجمله تعهدات شهرداری گرگان میباشد.